1 er tatlı kaşığı karabiber, kırmızı biber, kimyon
2 tatlı kaşığı kadar tuz
Çiğköfte Etli Tadında Tarifi Yapılışı
Bulguru uygun bir kaba alalım ve üzerine kaynar suyu döküp bir kapakla kapatıp 15 dk kadar şişmesini bekleyelim.Bu sırada değişik malzemeleri hazırlayalım.
Sarımsağı rendeleyelim bi kenara alalım. Maydanozu da doğrayıp bi kenara alalım.Bulgurlar şişince çiğköfte tepsisine koyalım. Elimizle dağıtalım. İsotu ve salçayı ilave edip 2-3 dk yoğuralım. İyice birbirine geçsin.
Daha sonra yağ ve maydanoz hariç tam malzemeleri ilave edip 10 dk kadar yoğurun. Dilerseniz bu sırada 1 adet limonun suyunu sıkıp ilave edebilirsiniz.Yağı da ilave edip tekerrür yoğurun
Son olarak maydanozu ilave edip yoğurun ve elinizle sıkarak biçim verip servis tabağına alın.