İsot kasede ıslanır isteğe göre acı sosla kıvam artırılır.
Tüm malzemeler ayrı ayrı tabaklara konup ortaya tepsimiz konur.
Şimdi başlıyalım. Baharatlar, taze yeşillikler ve kuru soğan, salça tepsiye alınır karıştırılıp 3 parça buzla yoğurulmaya başlanır.
Aynılaşınca ağır ağır ayrı parçalar biçiminde ince bulgur ilave edilir.
Yerine göre arada buz ilave edilip yoğrulur.
Kıvama gelmeye başlayınca vurulmuş et ve isot ilave edilip yoğurma operasyonuna devam edilir taki bulgur ve et kıvama gelene kadar macun kıvamı ince doğranmış maydanoz ilave edilip son bi yoğrulur.
Servis için bi kase suyumuzla elimiz ıslanıp biçim verilip tabaklara konur.
Ziynet için marul yaprakları tabağın kenarında ince doğranmış domates ve 4/1 limonlar tabaklara dağıtılır. Afiyet olsun.