Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Çiğköfte Diyarbakır Usulü

Çiğköfte Diyarbakır Usulü

Çiğköfte Diyarbakır Usulü Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilogram çiğköftelik kıyma
  • 2 su kadehi çiğköftelik bulgur
  • 1 er yemek kaşığı biber ve domates salçası
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 demet maydanoz
  • 250 gram yeşil soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Tarçın
  • Kimyon
  • 5 cinsli baharat
  • Pul biber

Çiğköfte Diyarbakır Usulü Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurmak için; yarım yemek kaşığı biber ve domates salçası ve pul biber suyla karıştırılır.
  2. Kuru soğan, sarımsak salçalar ve baharatlarla beraber yoğrulur.
  3. Daha sonra kıyma ve bulgur da ilave edilerek yoğrulmaya başlanır.
  4. Hazırlanan salçalı sosla beraber yoğrulur.
  5. Bulgur yumuşamaya başlayınca yeşil soğan ve maydanoz da ilave edilerek yoğrulur.
  6. Daha sonra istenen sebze ve yeşillikler ile beraber servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın