Bir kap içine 1, 5 su kadehi esmer bulguru koyalım.
Üzerine 1 su kadehi sıcak suyu döküp üzerini 15 dk kapatalım.
Daha sonra üzerine 2 tatlı kaşığı tuzu, isotu, rendelenmiş soğanın suyunu sıkıp bulgurun üzerine koyup 15 dk yoğuralım.
Üzerine daha sonra 2 yemek kaşığı biber salçasını, 1 yemek kaşığı domates salçasını, akışkan yağı, 2, 5 yemek kaşığı nar ekşisini ilave edip bir 30 dk kadar yoğuralım.
Yoğurduktan sonra biçim vermek için elimize eldiven takalım ki elimizle hoş biçim çıksın. Elimize ceviz büyüklüğünde parça alıp hoşça elimiz ile sıkıp servis tabağına alalım.
Üzerine limon ve göbek marul ile servis yapabilirsiniz.