İlk olarak bulgur sıcak su ve tuzu birleştirin. Ağzını kapayıp 5 dk şişmesini bekleyin.
İsot ve pul biberi ve yağı bir kaseye koyun. Böylece rengini daha çok verecektir. Bunu yapmazsanız çiğköfteniz sarih renkli olur.
Soğanı rendeleyin ve yıkayın. Sonra elinizle sıkın bulgurun üzerine koyun soğanın acı suyu çıksın ki köftenin içinde çok kokmasın.
Sarımsakları rendeleyin. Salçalarını ve baharatlarını koyun.
En son yağlı isotu koyun ve elinizle yoğurun 10 dk. Çorba sürüklediğimiz blendere alıp geçirelim 10 dk. Blender ısındıktan sonra vazgeçelim. 10 dk daha elimizle yoğuralım. Köfte tepsiye yapışmaya başlayınca vazgeçelim.
Köftenin kurumaması için kaseye yağ koyalım, elimizi yağlayıp çiğköfteyi sıkalım.