Yarım çay kadehi akışkan yağ ör. fındık veya ayçiçek
Takribî 30 gram nar ekşisi
1½ tatlı kaşığı limon suyu
2 tatlı kaşığı şeker
1,5 çay kadehi ketçap ben rv üretimi ketçap kullanıyorum.
300 gram ham köftelik ince esmer bulgur
½ demet maydanoz yaprağı, ince kıyılmış
1 su kadehi sıcak su
15 – 20 yaprak marul,
3 – 4 dal nane
10 – 15 yaprak roka
Nar ekşisi
1 – 2 limon
Çiğköfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Bulguru yoğurma kabına alıp, üstüne 1 kadeh sıcak suyu dolaştırıp, üstünü kapatıp 10 dakika bekledim.
Bulgur kabarırken soğanı el blenderında çektim. robottan çekenlerve tel bir süzgeçte bastırarak suyunu sıkmalıdır.
Bulgur kabardıktan sonra, üzerine soğanı alıp yoğurmaya başladım. Sonra sırayla, yağını, isotu, limon suyunu, nar ekşisini, zeytinyağını, tuzu, salçayı ve kırmızı biberi, sumak tozunu ilave edip yumuşacık olana kadar yoğurdum.
İyice yumuşayınca üzerine streç film sürükleyip 20 dakika dinlenmeye vazgeçtim.
Dinlenen çiğköftenin tadına bakarak damak zevkine göre ilave etmek isterseniz tuzu baharatı ilave ederek son kez yoğurup bolca yeşillikle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.