Salçanın tuzuna göre 1 tatlı kaşığı tuz ben koymadım
1,5 çay kadehi akışkan yağ
1 çay kadehi nar ekşisi
6 kalıp buz
Çiğköfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Bulguru 2 kadeh sıcak su ile 10 dakika demlendirelim. Malzemelerimizi hazırlayalım.
Soğanı kesinlikle rendeleyelim ve suyunu sıkalım.
Buz hariç malzemelerin hepsini ilave edip yoğurmaya başlayalım.
Elimle yoğurduğum için 1 saat kadar yoğurdum. Suya gereksinimi olduğunda az az buz kalıplarından atalım.
Benim köftem 6 adet buz aldı.
Yoğurma operasyonu bittiğinde hemen servis yapacaksanız biçim verebilirsiniz. Hemen servis etmeyecekseniz biçim vermeden buzdolabına gizleyebilirsiniz.
Köftemizin acısı bu miktarlarla azıcık fazla acı biz böyle beğeniyoruz