2 su kadehi köftelik esmer bulgur normal de olabılır
2 su kadehi su kadehi sıcak su
1 orta boy soğan
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı isot Acı beğenme gidişatına göre eksiltip artırılabilir
3-4 yemek kaşığı akışkan yağ
2 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tane limon suyu
2 tatlı kaşığı sumak
1 yemek kaşığı yoğurt
Ceviz İsteğe bağlı rondodan geçirilmiş olarak katılabilir
2 diş sarımsak
Çok az maydanoz
Çiğköfte Tarifi Nasıl Yapılır?
İlk evvel 2 kadeh bulgurumuzu 2 kadeh sıcak suyla karıştırılır 15 dk bekletilir.
Sonrasında soğan sarımsak maydanoz ince olacak biçimde rondodan geçirilir.
Bulgurumuzu yoğurma kabına alıp soğan sarımsak ve maydanoz karışımı suyu bunalarak bulgura katılır.
Ardından kalan tam malzemelerimizi ilave edip harmanlayabiliriz. Hepsini kattıktan sonra yarım saat yoğurmak yeterli olacaktır bulgurlar sıcak suda beklediği için pişmiş tir biçim verirken elinizi hafif nemlendirirseniz işiniz daha kolay olacaktır afiyet olsun