3 su kadehi çig köftelik esmer bulgur 1. 5 su kadehi sıcak su ile karıştırılır ve 10 dakika üstü kapalı bir biçimde yumuşaması için bekletilir.
1 adet soğan ve 4 diş kabuğu ceddilen sarımsaklar robatta çekilir ve 1 su kadehi su ile karıştırılır ve 10 dakika suyun içinde bekletilir acısını çıkartması için ve daha sonra iyice suyu süzülür ve bir kenarda bekletilir.
1 su kadehi domates salçası ve bir yemek kaşığı biber salçası 1 çay kadehi sıcak su ile karıştırılır.
6 yemek kaşığı isot, 1 çay kadehi sıcak su ile karıştırılır ve üstü streç filmle kapatılıp 10 dakika bekletilir.
10 dakika yumuşaması için beklettiğimiz çigköftelik bulgur suyla sulandırdığımız salçayla karıştırılır üzerine 1 tatlı kaşığı tuz, soğan ve sarımsak ilave edilerek 45 dakika yoğurulur.
1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı karabiber ve 2 yemek kaşığı acı pul biber ilave edilerek 5 dakika daha yoğurulur.
6 yemek kaşığı nar ekşisi, nemlendiğimiz isot, 1 su kadehi zeytinyağı ve buzlar ilave edilerek 30 dakika daha yoğurulur ve hazır hale kazanç. afiyet olsun şimdiden sınayanlara