3. 5 yemek kaşığı domates ve biber salçası Yarı yarıya miktar
1 büyük soğan rendelenmiş suyu sıkılmış
2 diş sarımsak
Yarım çay kadehi akışkan yağ
5 yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım limon suyu
Yarım çay kadehi isot
Yarım yemek kaşığı kırmızı pul biber
Yarım tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çağ kaşığından da az karabiber
Yeteri kadar tuz
Çiğköfte Tarifi Yapılışı
Bulguru sıcak suyla haşlayıp 10 dakika şişmesi için üzeri kapalı bekletiyoruz.
Bulgurlar şiştiğinde içerisine sırasıyla soğanı sarımsağı salçaları nar ekşisini yağı limonu ilave edip birbiriyle özleşene kadar karıştırıyoruz.
Özleştiğinde bir kapta karıştırdığımız tam baharatları da içerisine atıp karıştırıyoruz. Siz seçiminize göre çok acı beğenip beğenmemenize göre baharatları eksiltip arttırabilirsiniz bizimki birazdaha acı olan kısımda.
Daha sonra büyük rondomuzun içerisine tam bulgurlarımızı atıp takribî 10 dakika arada bir durdurarak rondomuzu çalıştırıyoruz ki rondomuz yanmaya doğru gitmesin.
Bulgurları iyice ufalayıp karışımımızı özleştiriyoruz. Yeteri kadar ayrılındığını düşündüğümüzde bir kaba koyup 2-3 dakika yoğurarak biçim veriyoruz.
Azıcık dolapta dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Ve yeniden eşim çok sevdi ham köfteci açsan herkes senden alır dedi sınamanızı nasihat ederim☺️resimdeki ham köfteyi ben 2 tabağa dağıldım tek 1 tabağı çektim yalnızca resimdeki kadar değildir sınayıp yapanlara afiyet olsun benimle de paylaşırsanız çok coşarım