Bulgurumuzu sıcak su ile nemlendirip üzerini örtüyoruz suyu sürükleyene kadar bekletiyoruz
Daha sonra bulguru yapacağımız kaba alıyoruz.
Üzerine salçasını ilave edip azıcık yoğuruyoruz.
Ardından soğan, sarımsağı robottan geçirerek en minik parçalar halini almasını sağlıyoruz ki yerken rahatsız etmesin daha sonra ceviz ve fıstığı ezerek üzerine ilave edip yoğurmaya devam ediyoruz.
Daha sonra isotları bir kadehe dökerek üzerine ılık su ilave ediyoruzdaha acı ve renk vermesi için
İsotlar suda beklerken yeşil soğan ve yağı ilave ederek 5 dk kadar yoğuruyoruz .
Sonra suda bekleyen isotu üzerine dökerek yoğuruyoruz nar ekşisi ve tuzu kendi isteğimize göre ilave edip 20 dk kadar yoğurup dinlenmeye vazgeçiyoruz. Afiyet olsun