Bulgurumuzu yoğurma kabımızın içine boşaltıyoruz ve 1, 5 su kadehi ılık suyumuzu bulgurumuza üzerine ilave ediyoruz. Bulgurumuzu hoşça nemlendiriyoruz.
Bulgurumuzu nemlendirdikten sonra salça, soğan, sarımsak ve baharatlarımızı ilave ediyoruz.
Hoş bir biçimde harmanlıyoruz. Malzemelerimizin hoşça karışmasını sağlıyoruz.
Malzemelerimiz karıştıktan sonra sert bir biçimde yoğurma harekâtına devam ediyoruz.
Kuruluğunu sezeceksiniz. Kuru bir biçimde yoğurursanız bulgurumuz daha hoş ezilecektir.
Bulgurun ezildiğini sezdikten sonra yağımızı ve yarım kadeh ılık suyumuzu ilave ediyoruz.
Yağın ve suyun bulgur ile birleşmesine izin verecek biçimde yoğurmaya devam ediyoruz.
Çiğköftemiz tamamen kıvamını aldığında nar ekşisi, ketçap ve limonumuzu ekliyoruz.
Yoğurmaya devam ediyoruz ve son ilave ettiğimiz malzemelerimizi hoşça karıştırıyoruz.
Hoşça yoğurduktan sonra çok güzel bir kıvamı oluyor. Sıkmaya başlayabilirsiniz.