1 su kadehi bayat ekmek minikli daha fazla ekmek minikli de gidebilir
Maydanoz, marul, limon,
Çiğköfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Bulguru sıcak su ile nemlendirin.
10 dakika bulgur şişene kadar bekleyin sonra bir kasenin içine isot, sarımsak, pulbiber, karabiber, kimyon, tuz ilave edilir üzerler ine kaynar su ilave edilir ve iyice şişkin yumuşaması beklenir.
Daha sonra bulgurun üzerine dökülür nar ekşisi ilave edilir.
Limon bunalır, kuru soğan da rendelenmiş, ekmek küçükleri de ilave edilir.
Macun kıvamına gelene kadar iyice yoğrulur .
En son akışkan yağ ilave edilir, tekerrür yoğrulur ve ince kıyılmış maydanoz ilave edilir ve tekerrür yoğrulur ,bunalır marul limon ile süslenmiş tabakta servis edilir.