Yarım çay kadehi isotisteğe göre eksiltebilir-arttırabilirsiniz
1 adet orta boy soğan
3 yemek kaşığı salçadomates-biber karmaşık olabilir isteğe bağlı yalnızca domates veya biber salçası da koyabilirsiniz
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım çay kadehi akışkan yağ
1 limon suyu
Çiğköfte Tarifi Yapılışı
2 su kadehi ince bulgurumuzu ağzı geniş bir kabın içersine alalım.
2 su kadehi sıcak suyumuzu da ilave edip 10 dakika süresince kabarmasını bekleyelim.
Bu sırada soğanı rendeleyebilir yada minik parçalar halinde doğrayabilirsiniz size kalmış.
Ardından bulgurumuzu açıp bir defa karıştıralım, elimizle hakimiyet edelim ,zorunlu kıvamı aldığını kavramak için avuç içinizde sıktığınızda azıcık derlenmesi gerekli şayet derlenmiyorsa azıcık daha su ilave edip 2 dakika daha dinlendirin.
Daha sonra salça ve isotomuzu ilave ederek renklerini verene kadar karıştırın.
Daha sonra tuz, soğan, nar ekşisi, limon suyunu ve akışkan yağı ilave edip azıcık karıştırdıktan sonra blender dayanağı ile yoğurun.
Takribî 10 dakika yoğurarak kıvam almasını sağlayın.
Son olarak biçim verin şayet pürüzsüz bir görünümü olsun isterseniz elinize eldiven giyerek biçim verebilirsiniz.
İsteğe bağlı marulla süsleyip servis edebilirsiniz.
Çiğköftelerimiz servise hazır sınayacaklara afiyet olsun.