Robottan geçirirken tüm malzemelerin birbiriyle harmanlanması için robotunuzu ara ara durdurup bıçaklara yapışan malzemeleri arınarak çalıştırmaya devam edin.
Kıvamı çok koyu olursa zeytinyağı ilave edebilirsiniz.
Acılık ve ekşilik seviyesini de damak zevkine göre ayarlayabilirsiniz.
Bulguru derince bir kaba alın ve üstüne 1, 5 kadeh sıcak suyu dolaştırın.
Üstünü kapatıp 10 dakika beklemeye alın.
Bulgur kabarırken soğanı robottan çekin ve tel bir süzgeçte bastırarak suyunu sıkın.
İsotu da bir kaseye alın ve üstüne sıcak su ilave edip 5 dakika kadar beklemeye alın.
Bulgur kabardıktan sonra, mutfak robotuna kabarmış bulguru alın ve üstüne, robottan sürüklediğiniz kuru soğanı, ıslanmış isotusuyuyla beraber, limon suyunu, nar ekşisini, zeytinyağını, tuzu, salçayı ve kırmızı biberi ilave edip, robottan ara ara durdurarak 10 dakika kadar çekin.
Sonra bir kaba alın ve elinize birkaç dakika daha yoğurup şekillendirin.