1 kilogram esmer köftelik bulgur şayet yoksa sıradan ince bulgurda olur 7,5 su kadehi
4 su kadehi kaynar su
3,5 yemek kaşığı domates salçası
3,5 yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay kadehi pul biber
1 çay kadehi isot
1 çay kadehi toz kırmızı biber
5 adet rendelenmiş sarımsak
1 su kadehi akışkan yağ ve zeytin yağı karışık
Yarım çay kadehinden azıcık fazla nar ekşisi
Yarım çay kadehinden azıcık fazla sumak
3 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı karabiber
4 adet kuru soğan şayet büyükse 2 adet rendelenecek suyu bunalacak
1 yemek kaşığı tuz isteğe göre ayarlayabilirsiniz
Ham köfteyi yoğururken soğuk su veya isteğe göre rendelenmiş 2 adet ufak domates
Ve son olarak buz buz
Çiğköfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Köftelik bulgurun üzerine 2 su kadehi kaynar su ilave edip 10 dakika kadar dinlendirin.
Tam malzemeleri katıp iyice yoğurun şayet hamur yoğurma aygıtınız varsa onda yoğurun çok daha kolay oluyor : şayet ham köfte harcınız çok katıysa azıcık domates rendesi veya soğuk su ilave edip istediğiniz kıvama gelene kadar yoğurun :
İsteğe göre yarım demet maydanozu ben kullanmadım ufak ufak doğrayıp iyice yoğurun ve sonra elinizde sıkarak biçim verin ve ham köfteniz hazır gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz.