Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Çiğ Köfte (Yoğurarak)

Çiğ Köfte (Yoğurarak)

Ham Köfte Yoğurarak Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo esmer ham köftelik bulgur
  • 1 ölçü buz
  • 3 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı isot
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • 3 yemek kaşığı ham köfte baharatı
  • 1 adet domates rendelenecek
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 dal yeşil soğan
  • Marul ve limon

Ham Köfte Yoğurarak Tarifi Yapılışı

  1. Soğan ve sarımsak rendelenir büyükçe bir leğene koyulur. Soğanların suyunu elinizle sıkın, acılık vermesin.
  2. Bulgur, baharatlar, salça ilave edilir bir hoş yoğurulmaya başlanır isotun kokusu neden bu kadar hoş ☺. Ben ekstra tuz atmıyorum. Zati baharatlar tuzlu olduğu için ☺
  3. İşin püf noktası buz. Buz bulgurun nemli kalmasını sağlar ve su ilave etmeyin.
  4. Bulgur yoğrulurken sertleştikçe azıcık azıcık domates rendesi ilave edilir, bu harekât domates rendesi bitene kadar yapılır.
  5. Bir ölçü yeyip bulgurun yumuşaklığını hakimiyet edin. Çok yumuşak ya da kuru ve kıtır kıtır olmasın.
  6. İdeal yumuşaklığa gelince incecik kıydığımız yeşilliklerini de ilave edip 5-6 dakika daha yoğuruyoruz. Kollarınıza kuvvet hanımlar ve can do it ☺
  7. Tabakların altına marul yaprakları serelim ve üzerine sıktığımız köfteleri dizelim. Limonla servis edelim.
    Afiyet olsun efendim ☺☺

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın