Soğan ve sarımsak rendelenir büyükçe bir leğene koyulur. Soğanların suyunu elinizle sıkın, acılık vermesin.
Bulgur, baharatlar, salça ilave edilir bir hoş yoğurulmaya başlanır isotun kokusu neden bu kadar hoş ☺. Ben ekstra tuz atmıyorum. Zati baharatlar tuzlu olduğu için ☺
İşin püf noktası buz. Buz bulgurun nemli kalmasını sağlar ve su ilave etmeyin.
Bulgur yoğrulurken sertleştikçe azıcık azıcık domates rendesi ilave edilir, bu harekât domates rendesi bitene kadar yapılır.
Bir ölçü yeyip bulgurun yumuşaklığını hakimiyet edin. Çok yumuşak ya da kuru ve kıtır kıtır olmasın.
İdeal yumuşaklığa gelince incecik kıydığımız yeşilliklerini de ilave edip 5-6 dakika daha yoğuruyoruz. Kollarınıza kuvvet hanımlar ve can do it ☺
Tabakların altına marul yaprakları serelim ve üzerine sıktığımız köfteleri dizelim. Limonla servis edelim. Afiyet olsun efendim ☺☺