Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,27
  • EURO
    %0,09
  • ALTIN
    %0,30
  • BIST
    %-0,25
Çiğ Köfte (Yağlı Köfte Gaziantep Usulü)

Çiğ Köfte (Yağlı Köfte Gaziantep Usulü)

Ham Köfte Yağlı Köfte Gaziantep Usulü Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay kadehi köftelik bulgur birey başı 1 çay kadehi
  • Salça
  • 1 minik soğantaze soğanda olur
  • 2/3 diş sarımsak
  • Bir tutam maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pul biber
  • Sıvı yağ

Ham Köfte Yağlı Köfte Gaziantep Usulü Tarifi Yapılışı

  1. Bulguru sıcak su ıle nemlendirmeden direk yoğurma harekâtı yapılır.
  2. Öncelikle kaç birey için yapılıcak ise o kadar miktarda çay kadehi ile bulguru köfte leğenimize alıyoruz.
  3. Salça ve baharatları soğanı sarımsağı alıp yoğuruyoruz.
  4. Ara ara su katarak yoğurma harekâtına devam ediyoruz.
  5. Bulgur yumuşayınca maydanozları katıp üzerine direk ısıtılmış yağı döküyoruz ve azıcık daha karıştırıp sıkımlar yapıyoruz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın