1 tatlı kaşığı domates salçası yaz mevsimiyse bir adet ezik domates
1/2 yarım çay kaşığı karabiber
Ham Köfte Urfa Tarifi Nasıl Yapılır?
Köfteyi yoğuracağınız leğeni tepsiyi hangisini kullanacaksanız alın. İçerisine bulguru isodu ve salçayı alıp yoğurmaya başlayın.
Ardından tuz tarçın, karabiberi rendelenmiş sarımsağı ve ufak ufak doğranmış kuru soğanı da ilave edip yoğurmaya devam edin.
Yoğurma esnasında ara ara köfte kurudukça azar azar su alın soğuk su olmalı netlikle buzla yoğurulursa çok daha hoş yakalayacaktır köfteniz ama soğuk suda yeterli olacaktır
Bulgur yumuşayana kadar köfte birbirini yakalayana kadar yoğurmaya devam edin.
Ardından eti alıp 10 dk kadar daha yoğurun.
Son olarak ince kıyılmış maydanoz ve yeşil soğanı da ilave edip yoğurma harekâtını tamamlayın. Elinizi nemlendirerek dilediğiniz gibi servisini yapabilirsiniz. afiyet olsun❤️