Bir tavaya akışkan yağ isot, biber, karabiber ve tuzu alıp kısık ateşte 1-2 dakika kadar karıştıracak kavuruyoruz. [ İsterseniz evvel salçayı da alabilirsiniz.
Evvel baharatları kavurmakta ki emel midemizi rahatsız etmemesi]
Sonra üzerine domates ve biber salçasını koyup karıştırarak 5-6 dakika kavuruyoruz.
Bulguru soğanı sarımsağı ve cevizi yoğurma kabına alıp iyice ovuyoruz. Emel soğan ve sarımsak tadı bulgura geçsin.
Sonra içine ocaktan aldığımız salça karışımını alıp elimiz yanmayacak ısıya eriştiğinde yoğurmaya başlıyoruz.
Yarım saat bu biçimde yoğuruyoruz.
Daha sonra sıcak suyumuza birazına ilave ediyoruz yoğurmaya devam ediyoruz. Yarım saat yoğurduktan sonra yeniden sıcak sudan ekliyoruz. Yeniden yoğuruyoruz.
Bu miktarda takribî 1 litre sıcak su kullanılıyor ancak bulgurun markasına göre bu ölçüyü artırıp eksiltebilirsiniz.
Şayet toplam 1-1. 5 saat yoğurduğunuz halde hala diri geliyorsa yeniden sıcak su ilave edebilirsiniz. Azıcık kol gücü gerekli