Öncelikle 4 çay kadehi ince bulguru 1 çay kadehi kaynar suyla ıslanır ağzı kapatılır 15 dk dinlendirilir. Çok yumuşamamalı zira elde tekerrür yoğurulacağı için hamur olmamalı, bulgurların türüne göre suyunu ayarlamalısınız.
Bulgurlar beklenirken mor lahana küçük küpler halinde doğranır, bir çimdik tuz ve yarım limon suyu ile hoşça ovulur.
Öteki sebzeler de minik minik doğranıp lahananın üzerine alınır.
Hafif yumuşayan bulgurların üzerine 1 limonun suyu, 1 çay kaşığı sumak ekşisi, 2 yemek kaşığı nar ekşisi, salça, tuz, kimyon ve köfte baharatı konularak yoğurma operasyonu başlanır, çok çok hafif diri kalana dek gerekirse eller suya daldırılarak yoğurulma harekâtına devam edilir.
Öteki taraftan tavaya akışkan yağ alınır iyice ısıtılır, köftenin üzerine dökünce coss sesi gelmeli, iyice ısınan yağa karabiber ve pul biber dökülür, pul biberler yanmadan yağımız hemen yoğurduğumuz bulgurlara dolaştırılır, hoşça karıştırılır, minik minik doğranan sebzeler de ilave edilir çok ezmeden hoşça karıştırılır. Kısırımız servise hazır. Afiyet olsun.