İlk olarak bulgurları 1 su kadehi sıcak su ile nemlendirip üzerini kapatıp ılıyana dek bekliyoruz.
Soğanı rendeleyip suyunu süzüyoruz. Domatesi rendeliyoruz. Domatesler tüm malzemeler karıştıktan sonra en son ilave edilecek.
Ilıyan bulgurun üzerine ayçiçek yağı ve domates rendesi hariç tüm malzemeleri ilave edip karıştırıyoruz.
En son domates rendesinide ilave edip 2-3 dk yoğuruyoruz.
Karışıma son olarak ayçiçek yağını da ilave edip blenderdan geçiriyoruz. Ve elimizle sıkarak biçim veriyoruz.
Bulgurun markasına göre sertliği değişiyor ben bu miktarlarla bütün kıvamını tuttum sizin bulgurunuz sert kalırsa yoğururken 2-3 adet buz ilave edip öyle yoğurabilirsiniz.
Bu miktarlarla takribî 50 sıkım ham köfte çıkmakta. İlk hazırladığımda resim sürüklemeye fırsatım olmamıştı bu akşamdan sabaha kalan harçtan elde ettiklerimin resimleridir.