250 gram kara et kıymasıYağsız, asapsız çiğkötelik kıymadır
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1 kaşık domates salçası
1 kaşık biber salçası
8-10 adet küp buz
1 çay kadehi zeytinyağı
İsot ve kırmızı pul biber Acı seviyesini dileğinize göre ayarlayabilisiniz
1 çorba kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
1 tutam kuru nane
Tuz
Ham Köfte Etli Tarifi Yapılışı
Öncelikle ham köfteye ilave edeceğimiz sos ile başlıyoruz. Bir kaseye zeytinyağının yarısını, isot, pul biber, nar ekşisi, yarım 1 çay kadehi kaynar su ilave edip karıştırın.
Ham köfte tepsisine bulguru alın üstüne soğan, domatesi rendeleyip eti ilave edip 5 dakika yoğurun.
Ardından salçalar, 6 adet buz ve tüm baharatları ilave edip 10 dakika kadar yoğurun.
Daha sonra hazırladığımız sosu 3 seferde ham köfteye ilave ederek yoğurma operasyonuna devam edin.
Kıvamını kaçırmayacak biçimde çok çok az su ve kalan yağı ilave edip yoğurmaya devam edin.
Yoğrulma harekâtı bitirildiğinde, ham köfteleri sıkımlayıp göbek veya marul ve limonla servis edin.