Öncelikle ham köftelik bulguru derince bir kaba alın. Kuru soğan ve sarımsağı rendeleyip rondodan veya tupperdan da geçirebilirsiniz
İnce bulgurun üzerine dökün. 1 tatlı kaşığı kadar tuz da ilave edip bir ölçü kaynamış suyla islatin ve kapağını kapatın. 15 dk kadar ıslanmaya vazgeçin. Bu arada isotla birlikte öbür tüm baharatları da bir kaseye alın ve az ölçüde sıcak suyla nemlendirip onu da beklemeye vazgeçin isotun renginin çıkması için
Ham köftelik bulgur ıslanınca yoğurma kabına veya da bir fırın tepsisine alıp üzerine salçayı ve nemlendirdiğimiz baharat karışımını dökelim. Bir 10 dk kadar arada gerekirse elimizi suya daldırarak yoğurmaya başlayalım.
Daha sonra nar ekşisi ve limon suyunu da ilave edip 5 dk daha yoğuralım.
Zeytinyağını da ilave edip bir 5 dk daha yoğuralım.
En son maydanozu da ilave edip son kere elinizle karıştırıp artık köfte haline getirebilirsiniz.
Tamamı 30 dakikayı geçmeyecek bu tarifi sınamadan sakın geçmeyin. Gün ve davet sofralarınızın bırakılmazı olacak benden söylemesi