Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,01
  • EURO
    %0,14
  • ALTIN
    %-0,02
  • BIST
    %0,04
Çiğ Köfte (Elazığ Usulü Etli)

Çiğ Köfte (Elazığ Usulü Etli)

Ham Köfte Elazığ Usulü Etli Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram köftelik esmer bulgur
  • 4 adet kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 800 gram domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kadehi isot
  • 1 çay kadehi pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 150 gram çift çekim yağsız kıyma
  • 1 yemek kaşığı tuz kendinize göre ayarlayın
  • 1 çay kadehi zeytinyağ
  • 1 adet limon
  • Yarım çay kadehi nar ekşisi
  • Yarım demet maydanoz

Ham Köfte Elazığ Usulü Etli Tarifi Yapılışı

  1. Kıyma, isot ve pul biber ile yoğrulup dolaba kaldırılır.
  2. Soğan ve sarımsak rondodan geçirilir.
  3. Ham köfte tepsisine alınıp bulgur ilave edilir .
  4. Acısı çıkana kadar yoğrulup salça ilave edilir ve baharatlar ilave edilir ve yumuşayana kadar yoğrulup et ilave edilir.
  5. 10 dk yoğurulur ve maydanoz limon suyu, nar ekşisi ve yağ ilave edilir.
  6. Yoğrulup biçim verilir marul ile servis edilir afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın