Uygun bir kaseye bulguru alalım. Üzerine isotu ekleyelim. Üzerine sıcak suyu ekleyelim ve üzerini kapatalım.
Ayrı bir tavaya soğan ve sarımsağı rendeleyelim.
Üzerine zeytinyağını ekleyelim ve parlayana kadar karıştıralım.
Sonrasında altını kısalım ve sırasıyla salça ve baharatların hepsini ilave edip iyice karıştıralım.
Kabaran bulgurun içine baharatlı karışımı ekleyelim ve karıştıralım. Blenderı bulgur karışımının içine alalım.
10 dakika bulgurlar iyice yumuşayıncaya kadar yoğururcasına karıştırarak çekelim.
Ham köfte tepsisine harcı alalım. Kıydığımız maydanozları ekleyelim. Zeytinyağını salça tavasında ısıtalım ve bulgurların üzerine dökelim. Bundan sonra yağı sürükleyene kadar azıcık yoğuralım.
Elimizle köfte biçimini verelim ve servis tabağımıza dizelim.
Limon, nar ekşisi, salata, maydanoz ve nane ile süsleyelim ve lavaş ekmeği ile servis edelim.