1 büyük domates yoksa domates sosu veye menemende olur
1 limon
2 kaşık domates salçası
3 kaşık biber salçası
1 çay kadehinden azıcık yetersiz nar ekşisi
1 çay kadehi sızma zeytin yağı
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 talı kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı isot
1 yemek kaşığı sumak
Ham Köfte Bu Tarif Başka Tarifi Yapılışı
Öncelikle3 kadeh bulguru bir kaseye alalım, üzerine 1 buçuk su kadehi kaynar su döküp karıştırıp ağzını kapatıp 10 dk bekletelim .
Bulgur beklerken biz evvel soğanı bir doğrayıcıda sürükleyip suyunu sıkalım .
Suyu kesinlikle sıkmalıki acı tadı köfteye geçmesin.
Domates varsa yoksa menemen veya domates sosu 1 su kadehi bunlardan biri olur onuda doğrayıcıda çekelim.
Sarımsağı ilave edelim.
Limonu yıkayıp kabuklu olarak doğrayalım .Ulusa halinde kesip ilave edelim.
Bulguru tepsiye alalım ,evvel salçayı ,baharatları katıp beş daki yoğuralım, sonra limonu içine katıp 5 dakika yoğurup kabuklarını bulgurun içinden alalım .
Daha sonra soğan, domatesi de katıp 5 dakika daha yoğuralım .
Malzemeleri aralıklı olarak katalımki bulgur birden şişmesin en son zeytin yağı ve nar ekşisinide katarak iyi bir biçimde yarım saat kadar yoğurup eldivenle biçim verip servis tabağına alalım .