Ham Köfte Acının En Hoş Hali Tarifi İçin Malzemeler
2 su kadehi ince bulgur
1 adet büyük kuru soğan Rendelenmiş
1 çay kadehi zeytinyağı
3 çorba kaşığı nar ekşisi Natürel
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kadehi isot Şanlıurfa ev tipi
1 dolu çorba kaşığı salça Domates
Bulguru ıslatmak için yarım su kadehi kadar sıcak su
Soğuk su
Marul, maydanoz, taze nane v.s
Ham Köfte Acının En Hoş Hali Tarifi Nasıl Yapılır?
Su hariç tüm malzemeler yoğurma kabına alınır.
Bulgur yarım kadeh sıcak suyla hafif ıslatılır ve yoğurma operasyonu başlar. Yoğururken eliniz kurudukça soğuk su alarak çok çok değil az az
Bulgurlar tamamen ezilip köfte kıvama gelene kadar takribî 40-45dk yoğrulur.
Yoğurma operasyonu bittikten sonra kıvama gelen köftemiz sunuma hazır : şanlıurfanın köftesine en yakın köfte. Orada yaşamış biri olarak gerçekten en yakını olduğunu söyleyebilirim. Tüm lezzetini ve rengini ev imali isot, natürel narekŞisinden alan acı severlerin çok seveceği bir tat yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun :.