2 kadeh esmer bulgur yoksa sıradan köftelik bulgurda olur
1 kadehten azıcık fazla kaynar su
Yarım çay kadehi akışkan yağ
Yarım çay kadehi nar ekşisi
1 kuru soğan rendesi
1 diş sarımsak rendesi
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Çeyrek çay kadehi isot
Çeyrek çay kadehi kırmızı toz biber
1 yemek kaşığı sumak
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kara biber
1 tatlı kaşığı tuz
Ham Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
İlk olarak bulguru kaynar suyla nemlendirip 10 dakika bekletelim.
Daha sonra soğanı ve sarımsağı rendeleyip içine katın öbür malzemeleri de katıp iyice yoğurun. ne kadar çok yoğurursanız o kadar iyi olur.
Harcınız katı olursa bir iki tane buz parçası veya bir domates rendesi ilave edip yoğurun. ben mesele yaşamadım , bütün yakaladı kıvamı. Sınayanlara afiyet olsun. Kesinlikle deneyin derim