1 su kadehini ben karmaşık esmer bulgur olarak kullandım
1,5 su kadehi sıcak su
1 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
2 adet domates rendelenmiş
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Çeyrek demet maydanoz
Yarım su kadehi akışkan yağ
3 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı isot
1 yemek kaşığı sumak
1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
Tuz
Ham Köfte Tarifi Yapılışı
2 su kadehi köftelik bulgura 1 buçuk su kadehi sıcak su ilave edin karıştırıp üstünü kapatıp bu biçim 15 dakika bekletin.
Ardından isot ve sumağın içine 2 yemek kaşığı su ilave edip karıştırıp bulgurun içine ilave edin sırasıyla rendelenmiş domates ,sarımsak ,tuz, baharatları ,nar ekşisini ve de akışkan yağını ve biber domates salçası ilave edip varsa mutfak şefiniz yoksa elinizle iyice yoğurun.
15 dakika dinlendirip elinizle sıkıp biçim verin mutfak eldiveni kullanırsanız çig köftenizin biçimi daha da hoş biçim alacaktır yapacak dostlarıma afiyet olsun