Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,13
  • EURO
    %1,14
  • ALTIN
    %-0,69
  • BIST
    %1,49
Çiğ Köfte

Çiğ Köfte

Ham Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 kase zeytin yağı
  • 3 su kadehi ince bulgur
  • 10 adet ufak buz küpü dondurucuya koyduğunuz buz ya da dondurulmuş limon suları
  • Yarım çay kadehi nar ekşisi
  • 1,5 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 3-4 yemek kaşığı isot
  • 2 yemek kaşığı sumak
  • 2 yemek kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 2 adet soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 10-15 dal maydanoz
  • 1 kase ceviz
  • 1 marul
  • 3 domates
  • 2 limon
  • 3 salatalık
  • 1 demet taze nane
  • 2 yemek kaşığı ketçap

Ham Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Evvel salçamızı 1 dk kadar tencereye koyduğumuz az bir yağ ile hafif kavuralım. Bunun emeli salçanın kokmaması.
  2. Sonra 2 adet soğanı robotta sürükletelim. Süzgece alıp, suyun altında yıkayalım ki acısı çıksın. Elimizle sıkıp suyunu akıtıp tabağa alalım.
  3. Cevizleri de robottan geçirelim. İsotu 1 kasenin içinde az bir suda bekletin. Maydanozları incecik doğrayalım. 4 diş sarımsağı havanda ezin.
  4. 1 dk kavrulan salçayı ham köfte tepsisine alalım. İçine soğan ve sarımsağı koyun karıştıralım. 3 su kadehi ince bulguru tepsinin bir tarafına dökelim ve salçalı sosla azar azar buluşturalım. 10 dk eze eze yoğurun.
  5. Sonra buz küplerini 2 şer 2 şer atalım. 2 buz küpünü atın hemen yoğurmaya devam edin. O attığınız buzlar eriyince tekerrür 2 tane daha atın bu biçimde yineleyin.
  6. Buzları attığınızda süratlice eze eze yoğurmalısınız ki bulgur şişmesin. Buz koymamızın nedeni budur. Direk sıcak su koyarsanız ya da bulguru nemlendirirseniz bulgur köftesi yersiniz, aman. Yoğurdukça tadına bakın.
  7. Bulgurlar diriliğini kaybettiği zaman nar ekşisini dökün tekerrür yoğurun. Her şeyi sırasıyla yapıyoruz. İyice yedirince baharatları kasede karıştırın üzerine döküp tekerrür yoğurun.
  8. Karışınca ıslanmış isotu döküp yoğurun. Kıyılmış maydanozu döküp yoğurun. Cevizi döküp yoğurun. Toplam 45 dk sürüyor buraya kadar geçen yoğurma harekâtı. Ama daha bitmedi. 1 kase zeytin yağını en son döküp yarım saat daha yoğurun ve sonra tepsiye marul nane limon salatalık eşliğinde servis yapın.
    Tadı hali hazırda damağımda. Şayet istediğiniz gibi olmazsa iyi yoğuramamışsınız demektir bu.
    Bir daha ki sefer daha iyi yoğurursunuz. Afiyet olsun hanımlar ☺

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın