2 çorba kaşığı isot, 1 çorba kaşığı pul biber, 1 çorba kaşığı kimyon, 1 çorba kaşığı sumak, 2 tatlı kaşığı karabiber, 1 yemek kaşığı yenibahar
3 çorba kaşığı acılı ketçap
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı isot
1 çorba kaşığı nar ekşisi
Ham Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
İlk olarak ham köftelik bulgurumuzu derin bir kabın içine koyup, üzerine tuzunu atıyoruz. Elimizle hafif karıştırıp, üzerine üç su kadehi kaynar su ilave ediyoruz.
Yarım su kadehi suda bir tane et suyu bulyonu çözdürüp, bulgurun üzerine katıyoruz. Bulguru kaşıkla bir iki tur karıştırıp, üzerini bir kapakla kapatıyoruz.
Daha sonra soğanı rendeleyip, suyunu sıkıyoruz. Bunu bulgura ilave ediyoruz. Daha sonra sarımsak, salça, nar ekşisi ve limon suyu ve tüm baharatlarını da katıp son olarak zeytin yağını da dökerek çorba kaşığı desteğiyle tüm malzemeyi azıcık karıştırıyoruz.
Bulgurlu karışımımızdan bir ölçü alıp mutfak robotunun içine koyuyoruz. Birkaç dakika robottan geçirip, yoğurma tepsisine alıyoruz.
Tüm bulgura aynı harekâtı yaptıktan sonra tepsideki ham köfteyi 10 dakika kadar da elimizle yoğurup, servise hazırlıyoruz.
İsteyenler ham köftenin yanına yukarıyada belirttiğim malzemeleri karıştırarak ham köfte sosu da yapabilir. Sınayacaklara şimdiden afiyet olsun.