1 çay kaşığı tuz salçanızın tuzu azsa artırabilirsiniz
1 yemek kaşığı dolusu isot isot yarım çay kadehinden azıcık azlık suyla nemlendirilecek
1 yemek kaşığı nar eksisi damak tadınıza göre değiştirilebilir
Ham Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Bulgurlar sıcak suyla nemlendirilir. 2-3 dk kadar bulgur ıslanırken ham köfte tepsisine suyu bunalmış soğan rendesi, sarımsak rendesi ve salça koyulur ve karıştırılır.
Üzerine nemlendirdiğimiz bulgur katılır ve yoğrulur. Daha sonra nemlendirdiğimiz isot ve baharatlar katılır. Azıcık daha yoğurulur. Daha sonrada nar ekşisi katılır. Azıcık daha yoğurulur.
En son olarak da zeytin yağı katılarak yoğurulur. Yumuşacık lokum kıvamına geldikten sonra elimizle biçim vererek servis ediyoruz. Afiyet olsun