Bulgur kekik nane pul biber, isot, et suyu tableti kaşığın arka tarafıyla ezilecek toz haline gelecek tuz, soğan çok minik doğranması gerekli sarımsak rendeleyeceğiz. Bunların hepsini evvel iyice karıştıralım.
Daha sonra kısır nemlendirir gibi sıcak suyla tam bu malzemeler ıslanacak kadar sıcak su dökelim. Suyu hep göz kararı yaptım. Kısır yapanlar öğrenir baya bir ıslanacaklar karıştırıp, üzerini örtelim.
Daha sonra şişince salçaları ilave edip, hoşça yedirelim. Limonlarımızı yıkayıp, 4 parçaya ayrılıp, kabuklarıyla malzemenin içine atalım. Çekirdeklerine dikkat edin.
Yoğururken elimizle limonları iyice içinde ezelim. Suları içinde kalsın. Yalnızca dış kabukları kalınca alalım. Sonra nar ekşisini ilave edip, yoğurmaya devam edin.
En son bitimine doğru akışkan yağı döküp, hoşça karıştırıp, biçim verebiliriz. Elimizle biçim vermek olmuyor. Sağlık Kurumu eldivenleriyle biçim verirsek şayet dışarıdan almış gibi oluyorlar. Afiyet olsun. Not: Benim ham köfte tepsim yoktu. O surattan bulgurlarım azıcık kalın kalmış olabilir. Tepside daha hoş eziliyorlar. Bilen öğrenir.