4 yemek kaşığı salça acı hoşlananlardansanız 2 yemek kaşığı biber salçası 2 yemek kaşığı domates salçası koyabilir isteğe bağlı karar verebilirsiniz.
1 çay kadehi zeytinyağı elinizde yok ise akışkan yağ da kullanabilirsiniz.
Yarım çay kadehi nar ekşisi
4 yemek kaşığı tepeleme pul biber çok acı hoşlananlardansanız 3 yemek kaşığı da isot ilave edebilir banal acı isterseniz 4 yemek kaşığının ikisini pul biber ikisini isot koyabilirsiniz.
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı tuz
Ham Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle kapaklı bir kaba bulgurumuzu koyuyoruz ve üzerine sıcak suyumuzu ilave ediyor.
Kaşık takviyeyi ile suyu bulgura karıştırıp kapağını örtüyoruz ve 10 dakika dinlendiriyoruz.
Bulgurumuz dinlenene kadar domateslerimizi, soğanımızı ve soğanla beraber sarımsağımızı rondodan geçiriyoruz.
Daha sonra şişen bulgurumuza salçamızı, baharatlarımızı, soğanımızı, nar ekşimizi ve domatesimizi koyup yoğurmaya başlıyoruz.
Malzemeler birbirine karıştıktan hemen sonra yağımızı ilave ediyor yoğurmaya devam ediyoruz.
45 dakika yoğurduktan sonra kıvama gelen ham köftemizi sunuma hazırlıyoruz.