2 su kadehi ince siyah bulgur bayağı bulgurda olur
1.5 su kadehi sıcak su
1 çay kadehi akışkan yağ
2 çay kaşığı isot
1 yemek kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 domates rendelenmiş
Yarım limon
1 diş sarımsak
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1.5 yemek kaşığı domates salçası
Taze soğan nane maydanoz
Ham Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Derin bir kapa bulgur ve sıcak su ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilir. 10 dakika dinlendirilir.
Bulgur dinlenirken bir kaseye isot, yağ, pulbiber, kimyon, limon, nar ekşisi ve karabiber karıştırılır iyice harmanlanır.
Robot ya da rendeyle soğan ve sarımsaklar ayrılınır ve suyu bunalır.
Dinlenen bulgurun içine soğan, sarımsak domates rendesi, domates salçası, biber salçası ve kasede hazırladığımız baharat karışımını döküp iyice karıştırın.
Karışımı robotta yada blendirda 2-3 defa çekin. Köfte tepsisine alıp içine ince kıyılmış maydanoz ve taze soğan ilave edip kıvam alana kadar elinizi nemlendirerek yoğurun.
İsterseniz acısını kendinize göre ayarlayın. Servis için marul yaprağı ve taze nane kullanın. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp köfte biçimi verin. Afiyet olsun.