Tuzunu ilave edelim. 2 yemek kaşığı salça ilave edip kavurmaya devam edelim. 2 kadeh su koyup kaynamasını bekleyelim.
Kaynayan suya 2 kadeh bulgurumuzu ilave edip 1- 2 tur karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp demlenmesini bekleyelim.
Maydanoz ve sarımsağı ince ince doğrayalım.
Soğuyan bulgurumuzun içine tuz ve baharatlarımıza ilave edelim.
Kalan salçamızı nar ekşisini ve limon suyunu ilave edelim. Kaşık desteğiyle hepsini harmanlayalım. Mutfak robotumuzun içine 1 çay kaşığı kadar zeytinyağ dökelim ve her seferinde tekrarlıyalım.
5- 6 kaşık alıp robotumuza koyalım 2 dakika kadar robottan geçirelim. Aynı harekâtı tam bulgur için yineleyelim.
Maydanoz ve sarımsağı ilave edip yeniden 5- 6 kaşık olacak biçimde robottan geçirmeye devam edelim.
Biçim verip dolapta soğumasını bekleyelim. Anekdot: robottan şehir geçirdiğimizde daha bütün derleyen bi kıvam elde edicez ama 2. Geçişimizde kendisi robotta bir araya gelen bi kıvam alıcak ve lokum gibi ham köftelerimiz olucak.İşte bu kadaaarrr. Afiyet olsun