Bulguru tuz atarak sıcak suyla nemlendirip bir 5 dakika demlendirelim.
Sonra soğanı ve sarımsağı rendeleyelim ayrı bir kaba. Ben aygıtta sürüklüyorum. Siz rendeleyebilirsiniz fark etmez. Soğanı yıkayıp süzüyoruz ve suyunu sıkıp atıyoruz bulgurun içine.
Daha sonra öbür malzemelerin hepsini atıp kaşıkla bir hoş karıştırıyoruz. Rengi ve baharatları iyice bulgura parçalayana kadar.
Sonra alıyoruz çorba sürüklediğimiz blendırı elimize yukarıyadan alt doğru bastırarak dolaştıra dolaştıra sürüklüyoruz köfteyi. Büyük robot varsa onda da yapabilirsiniz çok koymayıp ama blendır daha pak ve pratik oluyor. Çok da yormadan ara ara dinlendirebilirsiniz blendırı. Kaşıkla arada karıştırın ki alt üst denk çekilmiş olsun.
Ve hazır ham köfte elimizle bir iki karıştırırsak daha iyi kıvama geliyor.
Sonrada servise koyup ikram ediyoruz marulla. Ve afiyetle yiyoruz.