Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,04
  • EURO
    %0,30
  • ALTIN
    %0,86
  • BIST
    %0,25
Cevizli Köfte (Gaziantep Usulü Etsiz Çiğ Köfte)

Cevizli Köfte (Gaziantep Usulü Etsiz Çiğ Köfte)

Cevizli Köfte Gaziantep Usulü Etsiz Ham Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su kadehi köftelik bulgur
  • 3 orta boy patates veya 2 büyük
  • Yarım kadeh isot
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 büyük diş sarımsak
  • 1 çay kadehi zeytinyağı
  • 1 su kadehi çekilmiş ceviz içi ince veya azıcık daha büyük taneli çekilebilir
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Tuz
  • Acı kırmızı biber

Cevizli Köfte Gaziantep Usulü Etsiz Ham Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Evvel patatesler atanıp küp küp doğranır, minik bir tencereye alınır ve üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su konulur, kaynatmama vazgeçilir.
  2. Kaynarken hakimiyet edilip suyu çok eksilirse ilave edilebilir.
  3. Haşlanan patatesler öğrenenden işe pürüzsüz hale getirilip ılımaya bırakılır.
  4. Tepsi içerisine zeytinyağı ve ceviz hariç öteki tüm malzemeler alınıp şöyle bir karıştırılır.
  5. Sonra ilk sıcaklığı geçmiş olan patates ezmesi yavaş yavaş ilave edilerek yoğrulmaya başlanır.
  6. Köfte hafif ele yapılır kıvama gelene kadar 15-20 dakika yoğrulduktan sonra çekilmiş ceviz içi ve zeytinyağı ilave edilir.
  7. Streç filme sarılıp 1 saat kadar oda sıcaklığında dinlendirilip istediğiniz biçimi vererek servis edebilirsiniz.
  8. En hoş yanı kurumaması ve dolapta streç filme sarılı ağzı kapalı olarak 3-4 gün tazeliğine gözetiyor olması.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın