Biberleri büyük bir kaba koyup üzerine zeytinyağını koyup yarım saat bekletelim.
Köfte leğenine ince bulgur, haşlanmış sıcak patatesleri, bir soğanı dörde dağılıp domates salçasını ve ıslanmış biberi koyup elinizle karıştırıp et makinasında çekin .
İlk çekimden sonra baharatlarını katıp damak zevkine göre ayarlayın bir kap içerisinde bir limon suyu ve nar ekşisini katıp yarısını içine katıp yoğurun.
Şayet tekerrür sürüklemeniz gerekirse yine çekin elinizle derlediğiniz köfteye ince çekim cevizi katıp tekerrür karıştırıp yoğurun.
Bu arada kalan limon suyu karışımını tekerrür tekerrür elinizi daldırıp köfteye katın bu tamamen damak zevkinize göre ekşisini ayarlayıp on dakika dinlendikten sonra servis tabağına sıkıp servis edin.