Önce bulguru tepsiye ekleyip ıslatın ve üstünü kapatın bulgurlar ıslanırken diğer malzemelere geçelim .
Önce isotu bir kaseye ekleyip bir limon sıkın ve yarım çay bardağı suyla ıslatın rengini güzelce versin diye .
Sonra soğanı rendeleyin ve suyunu sıkın sonra domates ve sarımsağı da rendeleyin .
Maydanozu çok ufak olacak şekilde doğrayın ve diğer baharatlarda hazırlayın bulgur yumuşadıktan sonra domates soğan ve sarımsak rendesini ekleyin ve salçaları da ekleyin ve 5-10 dk boyunca yoğurun.
Sonra blendırdan güzelce geçirin lokum gibi olacaktır zaten yine tepsiye alıp bu sefer maydanoz baharatları ve isot karışımını ekleyip 15 dakika daha yoğurun .
En son zeytin yağını döküp biraz daha yoğurduktan sonra şekil verip yeşillik eşliğinde servis edebilirsiniz tabi zamanınız varsa en az 1 saat dinlendirin daha güzel olacaktır şimdiden yapacaklara afiyet olsun