Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,26
  • EURO
    %0,40
  • ALTIN
    %0,42
  • BIST
    %-0,38
Ceviz Soslu Çiğ Köfte Tarifi

Ceviz Soslu Çiğ Köfte Tarifi

Ceviz Soslu Ham Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su kadehi köftelik bulgur
  • 3 su kadehi kaynar su
  • 3 büyük domates
  • 2 su kadehi zeytinyağ
  • 3 tepeleme yemek kaşığı isot
  • 2 yemek kaşığı pul biber
  • 1 silme yemek kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yedi cinsli baharat
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 3 diş sarımsak rendesi
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kadehi ılık su
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tepeleme su kadehi ceviz içi
  • Tuz
  • 1 çay kadehi nar ekşisi
  • İsteğe göre
  • 1 demet yeşil soğan
  • 1 demet maydanoz

Ceviz Soslu Ham Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bulguru 3 su kadehi sıcak suyla nemlendirip 10 dakika ağzı kapalı biçimde dinlendirelim. ben kolumdan rahatsız olduğum için bulguru evvelden nemlendirerek yoğurmaya başladım siz isterseniz hiç nemlendirmeden azar azar su ilavesi yaparak da yoğurabilirsiniz.
  2. Dinlenip şişen bulgura domatesleri kocaman parçalara halinde doğrayarak yoğurmaya başlayalım.
  3. Yoğururken dometeslerin de ezilmesini sağlayalım.
  4. Bulgurlar iyice yumuşayıp şişene kadar yoğurmaya devam edelim.
  5. Yoğurma harekâtı takribî 30dk sürüyor.
  6. Daha sonra sosu için salçaları geniş bir kaba alıp su ile karıştırarak azıcık açalım.
  7. Daha sonra lüzumlu tam malzemeyi ilave edip tekerrür karıştıralım.
  8. Sonra çok ufak olacak biçimde hırpalanmış veya robottan geçirilmiş ceviz içini ilave edip yeniden karıştıralım.
  9. En son zeytinyağını tavada yakmadan iyice kızdıralım ve sosa ilave edelim.
  10. Sosu karıştırdıktan sonra yumuşayan bulgura dökelim.
  11. Köfteyi sosuyla buluşturduktan sonra karıştırarak yoğurmaya devam edelim.
  12. Damak tadınıza göre nareksişi ilave ederek yoğurmaya devam edelim.
  13. En son incecik doğranmış soğan ve isteğe göre maydanoz ilave edelim ve köfteye karıştıralım.
  14. Hazır olan köfteyi ister hemen isterseniz de bir zaman dinlendirdikten sonra elinizde lokma lokma olacak biçimde sıkarak biçim verebilir ve bol domates marul salatalık eşliğinde köpüklü ayranla servis edebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın