Bulguru 3 su kadehi sıcak suyla nemlendirip 10 dakika ağzı kapalı biçimde dinlendirelim. ben kolumdan rahatsız olduğum için bulguru evvelden nemlendirerek yoğurmaya başladım siz isterseniz hiç nemlendirmeden azar azar su ilavesi yaparak da yoğurabilirsiniz.
Dinlenip şişen bulgura domatesleri kocaman parçalara halinde doğrayarak yoğurmaya başlayalım.
Yoğururken dometeslerin de ezilmesini sağlayalım.
Bulgurlar iyice yumuşayıp şişene kadar yoğurmaya devam edelim.
Yoğurma harekâtı takribî 30dk sürüyor.
Daha sonra sosu için salçaları geniş bir kaba alıp su ile karıştırarak azıcık açalım.
Daha sonra lüzumlu tam malzemeyi ilave edip tekerrür karıştıralım.
Sonra çok ufak olacak biçimde hırpalanmış veya robottan geçirilmiş ceviz içini ilave edip yeniden karıştıralım.
En son zeytinyağını tavada yakmadan iyice kızdıralım ve sosa ilave edelim.
Sosu karıştırdıktan sonra yumuşayan bulgura dökelim.
Köfteyi sosuyla buluşturduktan sonra karıştırarak yoğurmaya devam edelim.
Damak tadınıza göre nareksişi ilave ederek yoğurmaya devam edelim.
En son incecik doğranmış soğan ve isteğe göre maydanoz ilave edelim ve köfteye karıştıralım.
Hazır olan köfteyi ister hemen isterseniz de bir zaman dinlendirdikten sonra elinizde lokma lokma olacak biçimde sıkarak biçim verebilir ve bol domates marul salatalık eşliğinde köpüklü ayranla servis edebilirsiniz.