Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Buzlu Ham Köfte

Buzlu Ham Köfte

Buzlu Ham Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su kadehi ham köftelik esmer bulgur
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet orta boy domates
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 2 tatlı kaşığı pul biber
  • 3 tatlı kaşığı isot
  • 1 çay kadehi zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 adet limon
  • Yarım çay kadehi ılık su
  • Buz harca kıvam verecek kadar

Buzlu Ham Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle özel ham köfte kabımızı alıyoruz. Konutumuzda mevcut değilse, basmakalıp tepside de yapabilirsiniz.
  2. Kabımıza salça ve tuzu ilave edip üzerine kabuğu ceddilmiş ve rendelenmiş domates, soğan ve sarımsağı ilave edip iyice yoğuralım.
  3. Soğanları rendelerken suyunu salabilir bu surattan bir süzgece alıp, soğanımızın suyunu sıkalım böylece acımsı tadı yok edebiliriz.
  4. Malzemeleri iyice yoğurduktan sonra bulgurunu yavaş yavaş ilave edip yoğurmaya devam edelim.
  5. Yoğurma harekâtı yaparken arada bir elimizi sıcak su ile nemlendirerek en az 15-20 dk daha yoğuralım.
  6. İsotumuza yarım çay kadehi ılık su ilave edip azıcık bekletelim.
  7. Beklettiğimiz isotu da harcımıza ilave edip 10 dakika daha yoğurup nane,kekik,karabiber,tuz,kimyon ve pul biberide ilave edip 15 dk daha yoğurmaya devam edelim.
  8. Daha sonra limonları millete millete kesip,çekirdeklerini ayırıp,kabuklarıyla beraber harcımıza ilave edip 10 dk yoğuralım, böylece limon kabuklarıda harca hoş bir aroma katacaktır.
  9. 10 dk yoğurma operasyonumuz bittikten sonra limon kabuklarını çıkarıp, buzları harcımıza ilave ederek eriyip harcımız kıvam alana kadar yoğurmaya devam edelim.
  10. Eriyen buzlarımıza nar ekşisini ilave edip 5 dk daha yoğurduktan sonra zeytinyağını ilave ederek azıcık daha yoğuralım.
  11. İyi yoğrulduktan sonra ham köfteyi hakimiyet edelim yumuşamış ve yenilebilecek kıvama geldiyse maydanozlarıda ilave ederek 5-10 dk daha yoğurun. Emin olun çok hoş olacaktır, tadına doyamayacaksınız.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın