Öncelikle özel ham köfte kabımızı alıyoruz. Konutumuzda mevcut değilse, basmakalıp tepside de yapabilirsiniz.
Kabımıza salça ve tuzu ilave edip üzerine kabuğu ceddilmiş ve rendelenmiş domates, soğan ve sarımsağı ilave edip iyice yoğuralım.
Soğanları rendelerken suyunu salabilir bu surattan bir süzgece alıp, soğanımızın suyunu sıkalım böylece acımsı tadı yok edebiliriz.
Malzemeleri iyice yoğurduktan sonra bulgurunu yavaş yavaş ilave edip yoğurmaya devam edelim.
Yoğurma harekâtı yaparken arada bir elimizi sıcak su ile nemlendirerek en az 15-20 dk daha yoğuralım.
İsotumuza yarım çay kadehi ılık su ilave edip azıcık bekletelim.
Beklettiğimiz isotu da harcımıza ilave edip 10 dakika daha yoğurup nane,kekik,karabiber,tuz,kimyon ve pul biberide ilave edip 15 dk daha yoğurmaya devam edelim.
Daha sonra limonları millete millete kesip,çekirdeklerini ayırıp,kabuklarıyla beraber harcımıza ilave edip 10 dk yoğuralım, böylece limon kabuklarıda harca hoş bir aroma katacaktır.
10 dk yoğurma operasyonumuz bittikten sonra limon kabuklarını çıkarıp, buzları harcımıza ilave ederek eriyip harcımız kıvam alana kadar yoğurmaya devam edelim.
Eriyen buzlarımıza nar ekşisini ilave edip 5 dk daha yoğurduktan sonra zeytinyağını ilave ederek azıcık daha yoğuralım.
İyi yoğrulduktan sonra ham köfteyi hakimiyet edelim yumuşamış ve yenilebilecek kıvama geldiyse maydanozlarıda ilave ederek 5-10 dk daha yoğurun. Emin olun çok hoş olacaktır, tadına doyamayacaksınız.