Öncelikle patatesleri haşlayalım. Öbür tarafta bulguru derin bir kaseye alıp üzerine bir su kadehi kaynar su ilave edip karıştıralım. Bulgurun üzerini kapatıp bulgur şişene kadar bekletelim.
Uygun bir tavaya yağı alıp ısıtalım ve ufak ufak doğradığımız soğanları kavuralım. Salçaları ilave edip birkaç dakika daha kavuralım ve bir kenara alalım.
Patatesleri ve salçalı sosu bulgurun üzerine ilave edelim ve azıcık soğumasını bekleyelim. Tuzu ve baharatlarıda ilave edelim ve patatesler ezilinceye kadar iyice yoğuralım.
Son olarak limon suyu, ekşisi, ince kıyılmış maydanoz ve taze soğanıda ilave edip, azıcık daha yoğuralım.
Elimizle ufak parçalar koparıp hafifçe sıkarak köfte biçimini verip ve servis tabağına dizelim. Eldiven kullanırsanız biçim vermek daha kolay olur.
Üzerine tekerrür nar ekşisi dolaştırıp marula sarıp afiyetle harcayabilirsiniz. Sınayacak olanlara afiyet olsun ♥️.