1 su kadehi su köfteleri haşladığımız su olursa daha lezzetli olur
2 su kadehi fazla sulu olmayan yoğurt
1 diş sarımsak
Tuz, taze fesleğen ve taze nane akarsu otu, maydanoz da seçim edilebilir
Bulgur Köftesi Tarifi Yapılışı
Tüm malzemeleri bir kabın içerisinde karıştırıp suyu ilave edip iyice yoğuruyoruz, yoğrulan hamuru bilyeden azıcık daha ufak büyüklükte yuvarlıyoruz.
Bir tencereye kaynar suyun içine köftelerimizi koyup tencerenin dibinden ufalayıncaya başka bir deyişle pişinceye kadar haşlıyoruz.
Haşlanan köftelerimizden bir su kadehi su ayırıyoruz ve başka bir tencerede soğanlı sosumuzu kavurup üzerine suyu ilave ediyoruz hoşça pişince ; köfteleri ilave ediyoruz iyice harmanlanınca ocaktan alıyoruz.
Yoğurtlu sosumuzu hazırlıyoruz ve üzerine soğumuş olan köfteli sosu ilave ediyoruz, taze fesleğen ve nane ile ziynetliyoruz.
Anekdot : Köftenin kıvamı sert olursa azar azar sıcak su ilave ederek yoğurmaya devam edin, yumuşak olursa irmik bulgur karışımını azar azar ilave edin Afiyet olsun