Boll Acılı Etsiz Ham Köfte Cevizli Tarifi İçin Malzemeler
500 gram ham köftelik esmer bulgur
2 su kadehi domates sosu Veya 3 adet domates rendesi
4 yemek kaşığı ev imali domates ve biber salçası
2 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
1 demet maydanoz
Yarım su kadehi nar ekşisi
İsot
Sumak
Pul biber
Tuz
Az kimyon
Karabiber
Zeytinyağı
4 küp buz
2 adet limon suyu
1 buçuk su kadehi kocaman çekilmiş ceviz
Boll Acılı Etsiz Ham Köfte Cevizli Tarifi Yapılışı
İlk olarak nar ekşisi, zeytinyağı ve isotu uygun bir kaba alıp karıştırıyoruz İsotun açılması için.
Daha sonra yoğurma kabına bulgurumuzu alıp sırasıyla domates sosu, salça, nar ekşili isotlu karışım, soğan, sarımsak, limon suyu ve baharatları ilave edip 5 dakika yoğuruyoruz Baharat miktarlarını vermedim isteğe göre bol acılı veya az acılı olarak ayarlayabilirsiniz
Daha sonra 4 küp buz ilave edip yarım saat süresince yoğuruyoruz.
Yoğurma sırasında kıvamına bakarak zeytinyağı ilave ediyoruz.
Yarım saatin sonunda; kocaman çekilmiş ceviz ve ince kıyılmış maydanozuda ilave edip tuz oranını hakimiyet edip 15 dk daha yoğuruyoruz.
Bu yoğurma süresi içinde bulgurumuzun kıtırlığı gitmemişse azıcık daha yoğuralım.
Yoğurma operasyonu bittikten sonra biçim verip servis tabağına alalım. Afiyet olsun