2 yemek kaşığı domates ve 2 yemek kaşığı biber salçası
1 kahve fincanı zeytin yağ
4 yemek kaşığı akışkan yağ
1 kahve fincanı domates
1 kutu ziyafet çiğköfte acılı sosu
1 yemek kaşığı isot
1 minik limon
Marul
Maydanoz
Nar ekşisi
Lavaş
Blendırda Ham Köfte Tarifi Yapılışı
Köftelik bulgurumuzu 2 su kadehi su ile nemlendirip 10 dakika kadar suyunu sürüklemesini bekleyelim.
İlk evvel soğan ve sarımsaklarımızı rendeliyoruz ve suyunu sıkıp kenara alıyoruz.
Malzemelerimizi dörde dağılıyoruz, hepsinden azar azar blendıra koyuyoruz ve blendırı çalıştırıp çırpıyoruz ara ara blendrı sallıyoruz.
Malzemeler bitene kadar azar azar koyup blendırı çalıştırıyoruz .
Yaptığımız harcı tepsimizi alıyoruz .
Hepsi bittikten sonra en az 10 dakika yoğuruyoruz .
En son olarak ziyafet ham köfte sosunu takribî bir yemek kaşığı oluyor onu katıp şekillendiriyoruz.
Tabağa 3 yemek kaşığı akışkan yağ döküp ellerimizi arada bir bandırıyoruz ham köfteyi şekillendirirken ellerimize yapışmayı maniylesin diye kullanıyoruz.