1 çay kaşığı toz kırmızı biber yoksa aynı oranda pul biber ilave edebilirsiniz
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım çay kadehinden azıcık fazla akışkan yağ
1, 5 yemek kaşığı salça
Kıvırcık veya göbek marul
Maydanoz
Limon
Nar ekşisi, roka vs.
Blenderla Ham Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Bulguru bir kaba alıp üzerine 1 tatlı kaşığı tuz serpin, sıcak suyu da ilave edip kabı hafif sallayın bulgurun her yeri ıslansın.
Üzerini örtüp 5 dk demlendirin.
Bu sırada soğan ve sarımsağı rendenin ince tarafıyla rendeleyip suyunu iyice sıkıp atın, şişen bulgura posasını ilave edin.
Soğan ve sarımsağı az diyip çok kullanırsanız acımsı eksantrik bir tat verir.
Değişik malzemeleri de ilave edip kaşıkla karıştırın.
Kaşığın tersiyle ezerek salçanın rengi bulgura geçene kadar karıştırın.
Daha sonra bulgur sıcakken blenderla bulguru sürüklemeye başlayın. Başka Bir Deyişle yukarıyadan alta doğru blenderla bastırarak bulgurun ezilip yumuşamasını sağlayın, blenderı içinde dolaştıra dolaştıra çekin.
Takribî 10-15 dk çekin.
Blenderı kesinlikle dinlendire dinlendire çalıştırın, çok ısınıp bozulmasın.
Arada bir bulguru kaşıkla karıştırın ki, her yeri denk çekilsin.
Dolaptan alıp 6-7 dk kadar da elinizle yoğurun, iyice aynılaşsın.
Köfte gözünüze kuru gibi kazançsa birkaç damla akışkan yağ damlatabilirsiniz, dolapta dinlenirken yağını sürüklemiş olabiliyor.
Elle yeterince yoğrulan köfteden ceviz büyüklüğünde toplar alıp sıkarak köfte biçimi verin, servis tabağına veya kıvırcığın üzerine dizin. Afiyet olsun. Bu köfte basmakalıptan azıcık daha acı oluyor. Acı ölçüsünü damak tadınıza göre eksiltip arttırabilirsiniz. İsterseniz yoğururken içine yarım limon sıkabilirsiniz lakin ben gerek dinlemedim yerken sıktığımız için. Çok pratik hemen hemen yarım saat içinde hazır olan ve hazırları aratmayan bu nefis tarifi ham köfte beğenirler kesinlikle deneyin derim. Ben de tarifi bu siteden alıp miktarlarında farklılıklar yaptım