Karıştırdıktan sonra sıcak suyumuzu üstünü 1 parmak geçecek kadar su ilave edelim su ilave ettikten sonra bir kabakla üstünü kapatalım.
O sırada biz malzemelerimizi hazırlayalım. Soğanlarımızı ince ince doğrayalım.
Tavaya alalım yağlı hafif pembeleşene kadar kavuralım.
Kavrulan soğanlarımızı üzerine salçamızı ilave edip salçamızı da kavuralım üstüne birbirimizi ilave edip hafif karıştırıp ocağımızı kapatalım.
Bulgurlarımızın üzerine salçamızı ilave edip karıştıralım elimizin da yanacağı kadar soğumaya vazgeçelim.
O sırada sebzelerimizi domates salatalıklarımızı ince ince doğrayalım.
Doğradıktan sonra burgurlarımızın üzerine dökelim nar ekşisini limon suyunu baharatları ilave edip harmanlayalım. Afiyet olsun şimdiden yapanların ellerine sağlık.