Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,22
  • EURO
    %0,53
  • ALTIN
    %0,40
  • BIST
    %-0,13
Antep Usulü Kuru Köfte

Antep Usulü Kuru Köfte

Antep Usulü Kuru Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy limon
  • 2 orta boy domates
  • 10 dal maydanoz
  • 1 orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 3 yemek kaşığı biber salçası Rengine göre ölçüsünü ayarlayabilirsiniz
  • 2 su kadehi ince bulgur
  • 1 çay kadehi akışkan yağ
  • İsteğe göre karabiber isot gibi baharatlarda eklenebilir
  • Sarımsakta isteğe göre

Antep Usulü Kuru Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bulgur, salça, pulbiber, limon, domatesin yarısı, kimyonu yoğurma kabına alıyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz.
  2. Çiğköfte yoğurur gibi yoğuruyoruz.Domatesin geri kalanını azar azar ilave ediyoruz.
  3. Bulgurun yumuşadığından emin olunana kadar yoğurulur.
  4. Daha sonra akışkan yağı bir cezveye alıyoruz ve pulbiber ilavelerseniz yağa kokusu çok daha hoş olur.
  5. Yağ koymadan evvel maydanozu ilave ediyoruz ve iyice ısındığından emin olduğumuz yağı azar azar köftenin üstünde dolaştırıyoruz.
  6. Maydanoz ve soğanın minik minik doğranmasına dikkat edin. Son olarak elimizle biçim veriyoruz. Afiyet olsun

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın